WERKWIJZE PERMANENTE MAKE-UP

VOOR DE BEHANDELING 
Wanneer u onze salon bezoekt voor een permanente make-up nemen we allereerst samen een vragenlijst met u door waarin uit voorzorg aandacht wordt besteed aan eventuele ziekte, medicatie, allergieën, etc. Vervolgens wordt de gewenste lipliner of wenkbrauw getekend en overleggen we de kleur. Indien deze naar wens is wordt de behandeling gestart. Dit is niet echt pijnlijk maar ook niet geheel gevoelloos. 
 
DE BEHANDELING 
De behandeling voor het aanbrengen van een eye-liner (voor boven en beneden) duurt ongeveer 15-25 minuten. Een pigmentatie van de wenkbrauwen of lippen duurt in totaal 20 minuten. Na de pigmentatie sluiten we af met een verzachtende crème. Houdt er rekening mee dat op deze dag uw ogen gezwollen zullen zijn. Het genezingsproces is bij iedereen anders. Na 6 weken komt u terug en kijken we samen naar het resultaat en of er wellicht iets bijgewerkt moet worden. U mag beslist geen alcohol of aspirine nemen 24 uur voor en na de behandeling! 

NA DE BEHANDELING 
Geen crème aanbrengen totdat de huid genezen is. De eerste week na de behandeling niet reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk. De eerste week niet zonnen of in ieder geval de behandelde delen niet blootstellen aan intensief zonlicht. Gebruik tot 24 uur na de behandeling geen alcohol. Na vier tot zes weken komt u voor de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling werken we waar nodig eventuele plekjes bij. Het kan zijn dat u de kleuren intenser of iets meer accentueert wilt hebben, ook dat wordt besproken en uitgevoerd tijdens de nabehandeling. 

VEEL GESTELDE VRAGEN PERMANENTE MAKE-UP

DOET PERMANENTE MAKE-UP PIJN?
De behandeling is niet geheel pijnloos. Tijdens de behandeling wordt u door een ervaren specialiste bij elke stap begeleidt en gerustgesteld en wordt er een verdovende creme gebruikt. De ervaring leert dat de prikkels die u voelt goed te verdragen zijn. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar wij mee werken worden de onaangename prikkels tot een minimum beperkt.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP GESCHIKT?
Omdat permanente make up volledig veilig is, is deze geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid, want permanente make up veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen.
-Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen meer heeft
-Als u geen tijd heeft om u op te maken
-Als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke liplijn heeft
-Voor sportieve mensen die er toch perfect uit willen zien
-Wanneer u elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen
-Voor mensen met een allergie bij gewone make-up
-Bent u slechtziend, bril of lensdrager en vindt u het moeilijk om uzelf op te maken, ook dan is permanent make up uitermate geschikt.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
Uw permanente make up zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanente make up twee tot vijf jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan tien jaar zichtbaar blijft. Wanneer u elk jaar een opfris behandeling ondergaat zal de permanente make-up er perfect uit blijven zien.

ZIJN DE NAALDEN HYGIENISCH?
Bij elke behandeling worden nieuwe steriele naalden en naaldkapjes gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik vernietigd worden. Wij werken volgens de strikte hygiënische normen van de GGD.

WAAR MOET IK OP LETTEN VOOR DE BEHANDELING?
-Eet goed van te voren, sommige mensen worden tijdens de behandeling een beetje licht in het hoofd (door spanningen) de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.
-Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.
-Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloedverdunnende medicatie (bv: aspirine, aspegic, sedergine...) innemen. Pijnstillers met paracetamol (defalgan, perdolan, panadol...) is toegestaan.

HOE GAAT EEN BEHANDELING IN ZIJN WERK?
Voorafgaand aan uw behandeling nemen wij voldoende tijd om met u de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Indien nodig wordt deze eerst met make-up voorgetekend. Nadat de huid verdoofd is met een crème begint de pigmentatie. Vlak na de behandeling lijkt uw kleur donkerder dan hoe het uiteindelijk zal zijn, dit omdat de juiste kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Wij geven u uitvoerige instructies die u ook schriftelijk worden meegegeven betreffende de nabehandeling van uw pigmentatie, indien u deze goed naleeft zal u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich probleemloos herstellen.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?
Bij de eerste plaatsing duurt de behandeling een tot anderhalf uur (incl. bespreking, voortekenen en pigmenteren). Een nabehandeling duurt circa een half uur tot een uur.

GAAT DE HUID ZWELLEN NA DE BEHANDELING?
De huid zal na de behandeling een beetje gezwollen zijn. Deze zwelling verdwijnt na een paar uur. Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte helende crème aangebracht. Door deze thuis gedurende drie à zeven dagen regelmatig aan te brengen met een wattenstaafje heelt de huid snel. Korstjes of vliesjes dienen er vanzelf af te komen. Niet krabben! U riskeert een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie. Totdat de huid is genezen, mag u na de behandeling op het gepigmenteerde gedeelte NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste week de zon, zonnebank, zee, sauna, whirlpool, jacuzzi, zwembad.

HOEVEEL WEKEN ZITTEN ER TUSSEN DE EERSTE EN DE TWEEDE BEHANDELING?
De huid is van binnenuit na drie tot drieënhalve week herstelt. Na een week ziet het er genezen uit, maar de huidcellen dienen zich binnenin nog te herstellen. Het is dus raadzaam om de tweede behandeling na vier tot zes weken te plannen.

WAAROM MOET IK EEN NABEHANDELING LATEN DOEN?
Tijdens de eerste behandeling kan het zijn dat sommige plekjes niet goed het pigment oppakken. Door een nabehandeling te ondergaan kunnen we deze plekjes bijwerken. Ook kan het voorkomen dat u de pigmentatie iets dieper van kleur wilt hebben. Ook dit kan dan worden uitgevoerd.

MOET IK ZELF DE KLEUR UITZOEKEN?
Nee, we hebben de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. We hebben een speciale opleiding over kleurenleer gevolgd. Hierdoor kunnen wij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past. De pigmenten waar we mee werken voldoen aan aan de strengste Europese normen.

KAN IK MIJN LIPPEN VERGROTEN MET PERMANENTE MAKE-UP?
Het idee kan inderdaad gewekt worden dat een lip iets groter is als er een lijntje tegen de eigenlijke liplijn gezet wordt. Maar er zijn grenzen! Zo spreekt men van een ‘white roll’ boven de bovenlip. Een wit randje dat meestal wat licht opvangt, precies boven de rand van de eigen bovenlip. Het is raadzaam niet over deze ‘white roll’ te gaan voor het mooiste resultaat. Vooral als u de lip laat inkleuren met een mooie frisse tint kan het effect verkregen worden dat de lippen wat ronder en voller zijn.

KAN IK CONTACTLENZEN DRAGEN NA DE BEHANDELING?
Indien u contactlenzen draagt, breng uw bril dan mee op de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt u weer dragen als er geen korstjes meer zijn.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PERMANENTE MAKE-UP EN EEN TATOUAGE?
Op het oog lijkt permanente make up hetzelfde als tatoeëren. De naalden van permanente make up voorkomen dat het pigment te diep in de huid wordt ingebracht. Hierdoor vervaagt de permanente make up in de loop der jaren. Bij tatoeage gaat de naald in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel. Doordat het pigment ingekapseld wordt door vetcellen zal het pigment dan ook niet vervagen.

HEEFT U LAST VAN EEN KOORTSLIP?
Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (een tot twee maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen. Een week voor de permanente make up behandeling twee keer per dag de lippen insmeren met een nieuwe tube Zovirax créme).

GEBRUIKT U MEDICIJNEN?
Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed door de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim vierentwintig uur vóór de behandeling en tot vier uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan . Medicijnen voor acne (bv: Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner. U zult minimaal een half jaar na de laatste behandeling met Roaccutane moeten wachten zodat de huid zich eerst kan herstellen.

UIT TE PRINTEN DOCUMENTEN

Share by: